PGAWC Vršac, Srbija 2017

Pred nami je nova sezona in z njo nove priložnosti. Le-tem se nisem mogel upreti. Temu ni vzrok le moja tekmovalnost, temveč tudi želja po druženju in spoznavanju novih krajev ter ljudi. Odprava na World Cup v Srbijo se je pričela v Ljubljani. Nekateri tekmovalci iz Slovenije so se v Srbijo odpravili že prej, mi pa smo se na pot odpravili v petek. Muhasto vreme nam ni pokvarilo dobrega razpoloženja.

Ob prihodu v Vršac nam je takoj postalo jasno, da bo trening odpadel in da se bomo tekme udeležili brez predhodnega letenja. Zato smo prosti čas izkoristili za namestitev v hotelu. Osvežili smo se in se odpravili na manjši srbski prigrizek 😉

Ko smo spet prišli do moči, smo se odpravili na registracijo ter briefing. Glavna tema na briefingu je bila vremenska napoved. Vse je kazalo na močan veter, ki pa bi se naj tekom dneva le še okrepil!

Kljub slabi napovedi smo vsi upali, da bo vreme lepo, a žal temu tokrat ni bilo tako.

Ne glede na slabo vremensko napoved se je bilo treba odpraviti na štart, saj se vreme lahko dostikrat hitro spremeni. A žal temu tokrat ni bilo tako. Sunki do 10m/s  so nam na žalost prekrižali načrte.

Za naslednji dan je bila napoved bistveno boljša. Zbudili smo se v lep sončen dan, vendar veter ponovno ni bil ravno na naši strani in nam je dopustil odleteti le eno serijo!

Vršačka Kula

Pogled s štarta na pristanek.

Med čakanjem na moj štart sem si čas krajšal z druženjem in sklepanjem novih prijateljstev. Naposled je le prišel čas mojega nastopa, ki pa ni bil čisto takšen kot sem si ga predstavljal. Vedel sem, da sem maksimalno dobro pripravljen, a sem bil kljub temu malce nervozen. Nervoza tudi med letom ni popustila. Potem pa sem si v enem trenutku rekel: “Sedaj pa gre zares, skoraj si že v doletu in treba se je zbrati!”. In moram priznati, da sem imel od takrat naprej dober občutek. To sem že neštetokrat opravil in bil sem odločen, da odletim na palačinko (padalsko rečeno). In res je tako zgledalo. Vse do trenutka, ko sem priletel 2m do palačinke, nato pa me je odneslo iz smeri za vsaj 1m!

Ne glede na rezultat sem bil kasneje na nek način vesel, da nisem pristal na palačinki, saj me je to le še dodatno motiviralo za bodoče tekme.

Na pristanku

Tako je bilo po opravljeni prvi seriji praktično konec tekmovanja, saj je veter zopet onemogočil varne štarte! Ne glede na to da nismo imeli možnosti treninga, se je Slovenska ekipa dobro odrezala. Med prvimi desetimi mesti smo imeli kar tri tekmovalce:

  • Matjaž Sluga 7. mesto
  • Jaka Gorenc 9. mesto
  • Matjaž Ferarič 9. mesto

Sam sem s 108 cm pristal na 62. mestu in mi je uspelo premagati tudi nekaj velikih imen v tem športu.

Trenutno lahko le rečem, da bom v bodoče še več treniral, saj si želim dosegati čim boljše rezultate. Že sedaj se zelo veselim naslednje tekme na Madžarskem, ki bo potekala 22. in 23. aprila.

Nova sezona in z njo nov Lintvarjev tekmovalec v natančnem pristajanju!

Renato Herega, DJP Lintvar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.