Snežinka – Task 3

Kovk, 11. 11. 2017

November je in vreme nam je šteto. Napoved za vikend je mejna. Lahko, da se bo letelo, lahko pa tudi, da ne. Dušan Orož se odloči, da bo v soboto izpeljal tretji task Snežinke na Kovku. Sama sicer nisem dirkaški navdušenec, a me vleče na Kovk, da pred poslabšanjem vremena še malo prevetrim perje.

Zberemo se trije Lintvarčki – Damjan, Jože in jaz.  Moški del gre na tekmo, jaz pa imam v planu letenje prosto po Prešernu.

Sprejme nas oblačno nebo.  Ni za verjeti, da se bo iz tega izcimil kak dober letalni dan. Vseeno gremo na štart in upamo na najboljše. Dirkači si sestavijo disciplino, sama pa se kar hitro pripravim in odletim. Takrat še ne vem, da sem na tekmi…kdogredljevmačjikot…Samo peljem po grebenu in porinem malo predaleč, kar mi prepreči povratek na uradni pristanek. Zgodi se mi ena od tistih curaž, ko stopiš na tla pa ti še nekaj časa ne potegne, da si res scuril. Nič mi ni jasno, a sem na tleh. Ob meni so v trenutku trije otroci, ki me sprašujejo najrazličnejše stvari. Zanima jih vse in še več. Potem pa najmlajši strokovno ugotovi, da jaz ne znam letet, saj so ostali padalci še kar v zraku, jaz pa sem že na tleh.  Seveda mi dvigne pritisk in ko doda, da me bo dobil vrtinec in bom potem dol padla, je jasno. Moram še enkrat v zrak, da se pomirim!

Peš se odpravim proti Ajdovščini. Na Petrolu me pobere Jože, Damjan pa naju požrtvovalno odpelje nazaj na štart. Tudi tekmovalci so scurili kar hitro po štartu.

Baza se hitro spušča in pohiteti je treba. Odštartava in v zraku naju pričakajo nori prizori. Naredi se eden od tistih dni, ko ti je kristalno jasno zakaj letiš. Igra meglic, jesenskih barv in svetlobe so siv jesenski dan naredile nepozabno mističen. Čudovito!

Mojca Pišek

Za lušte pa še video Matjaža Klemenčiča:

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.